top of page

FOTOHUT TROIS-PONTS

KLIK HIER VOOR DE HUTAGENDA + RESERVATIES

Onze Fotohut is gelegen te Trois-Ponts in de provincie Luikwaar de rivieren de Amblève en de Salm samenvloeien. De hut ligt in een natuurrijke en rustige omgeving met heuvelkammen en uitgestrekte bossen waar je geniet van een uniek panoramisch uitzicht over de vallei.

 

Onze hut is voorzien van 2 fotografie luiken. Het eerste luik kijkt uit op een mooie setting met een vogelvijver en het tweede luik op een roofvogel setting en een weide aan de bosrand waar zoogdieren zoals everzwijnen, herten en vossen zich regelmatig laten zien (kans om deze waar te nemen tot in de late voormiddag). Wij kozen doelbewust voor 2 fotoluiken met een camouflagenet en géén spiegelglas. Daarom raden wij aan te fotograferen in de stille stand van uw camera zodat je de vogels niet afschrikt. Gelieve donkere kledij aan te trekken. Voor luik één raden wij aan een telelens te gebruiken van minimaal 300mm en maximaal 500mm. Bij voorkeur gebruik je een zoomlens. Omdat de hut voorzien is met 2 luiken is het aan te raden (indien mogelijk) een extra telelens en camera mee te nemen. Zo kan je snel en geluidloos reageren als er een roofvogel te zien is vanaf luik 2. Er is géén stroomvoorziening in de hut, dus vergeet zeker uw powerbank niet! De vaste huurprijs is 70 euro per dag voor de hele Fotohut (2 plaatsen) en inclusief het vogelvoer. De Fotohut is geschikt voor 2 fotografen. Wanneer je de fotohut gereserveerd hebt ontvang je een email met alle info en de code van het sleutelkluisje. De code zal regelmatig aangepast worden.  

Opgelet, we hebben recent schrikdraad geplaatst rond de setting!

ENKELE HUISREGELS

De setting aan de hut mag in géén geval aangepast worden. Het vogelvoer mag niet los op de setting gestrooid worden, maar enkel in de potjes die voorzien zijn op en rond de setting. Zo blijft de setting ordelijk en schoon voor iedereen. Er is niets zo vervelend als rondslingerende voedselresten die je foto verpesten. Gelieve bij vertrek alles netjes achter te laten, je vuil mee te nemen en de hut te borstelen. Ook de volgende fotografen willen graag een nette hut. Elke keer als je naar buiten gaat, verstoor je vogels en zoogdieren. Het is dus belangrijk dat je zo weinig mogelijk de hut verlaat zodat de vogels en dieren niet verstoord worden. Draag donkere kledij. Het is niet toegestaan te roken in de hut! Er is géén toilet in de hut, dus neem een plas-emmer of toiletzak mee. Indien je een grote boodschap moet doen, kan dat eventueel in het hotel of iets verderop in het bos als het echt niet anders kan. De hoteleigenaar is op de hoogte, maar is niet steeds aanwezig in het hotel. Hou er dus rekening mee dat je voor een gesloten deur kan staan. Wij willen absoluut geen uitwerpselen vinden rondom de hut! *Maak de locatie van de hut nooit bekend aan derden. Je mag de hut betreden vanaf 30 minuten voor zonsopgang tot maximaal 30 minuten voor zonsondergang. Gelieve de hut te betreden in absolute stilte aub. Mocht je voorganger zich niet aan bovenstaande regels gehouden hebben, gelieve ons hierover in te lichten. Wij behouden ons het recht om mensen die zich niet aan de regels houden voor verdere bezoeken uit te sluiten. Indien alle regels toegepast worden, blijft het leuk voor iedereen. Alle huisregels en nuttige informatie krijg je toegestuurd per mail na het plaatsen de reservatie. Het is heel belangrijk om deze regels en richtlijnen goed te lezen en op te volgen. Succes kan enkel geboekt worden indien iedereen zich aan de regels houdt. Wij kunnen op geen enkel moment aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen in de hut en op het domein rondom de hut.  

RECENTE FOTO'S FOTOHUT TROIS-PONTS

Hieronder vindt je de meest recente hut foto's. Bezoek zeker ook onze Facebook pagina.  Je kan tevens jou eigen foto's gemaakt in TP-1 plaatsen in onze Facebook groep. Elke maand maak je kans op de prijs voor de Foto van de Maand.

bottom of page